Amsterdam

I år firades påsken i Amsterdam med familjen, vi börjar litet ha som tradition att vi åker på stadssemester tillsammans den helgen. Förra året var vi i Krakow, året före det i Prag. Jag blev riktigt förtjust i Amsterdam, väldigt mysig stad med alla dess broar och kanaler och fina hus. Så gillar jag förstås skarpt att det är en så cykelinriktad stad, jag har aldrig sett så många cyklar parkerade runt vägarna som här! Det gällde verkligen att hålla ögonen öppna och se sig om ordentligt när man gick i och med alla cyklister som ständigt svischade förbi.
 
Fast det var ganska svalt var det ändå vårigt och grönt och allmänt schysst väder under helgen, det var bara sista dagen som det kom några regnskurar. Vi blev trevligt bemötta vart vi än gick, åt och drack gott på bra restauranger, shoppade en del och bara strosade runt och njöt av att vara på ett helt nytt ställe. Så en väldigt lyckad påskresa än en gång.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resor | | Kommentera |

Veckans träning (v. 16)

Måndag: Pulshöjande styrka (hela kroppen) 40 min.
 
Tisdag: Styrketräning (hela kroppen) 55 min. + Backgång (löpband) 15 min.
Totalt: 1 h 10 min.
 
Onsdag: Pulshöjande styrka (hela kroppen) 50 min.
 
Torsdag: Vila.
 
Fredag: Vila (aktiv).
 
Lördag: Lugnt konditionspass 50 min.
 
Söndag: Löpning 20 min. + Styrketräning (hela kroppen) 40 min.
Totalt: 1 h.
 
Vecka 16 totalt: 4 h 30 min.
Veckans träning | | Kommentera |

Promenader och lugn träning

Jag har hållit några dagars ofrivillig träningsvila i och med att jag var och opererade bort några födelsemärken i onsdags och därav har lite ihopsydda sår här och var på kroppen som inte bör tänjas ut på ett tag. Promenerat har jag dock gjort en hel del och i går kväll tog vi en riktigt lång kvällspromenad med Linda, Ida och Nandi. Klockan var efter 19 på kvällen och solen sken från en blå himmel. Det tar alltid tid innan jag vänjer mig vid det härliga ljuset som våren för med sig. Tänk att Finland är så mörkt under höst och vinter och sedan plötsligt ljust nästan dygnet runt.
 
 
Efter promenaden dukade vi upp kvällsmål hos Linda och satt och pratade så timmarna rann iväg. Det var nästan midnatt när jag cyklade hemåt.
 
I dag har jag jobbat på Trainium några timmar på förmiddagen och joinade sedan Lindas konditionspass på gymmet, dock i väldigt lugn takt. Resten av dagen har varit helt programfri. Tog en promenad, hälsade på i Österby, rensade lite i garderoben och lagade mat med Kimmen. Länge sedan jag haft en lika oplanerad lördag så det har känts riktigt skönt.
Kvällsmål, Livsstil, Motion | | Kommentera |
Upp