EIF - MaPS 3-0 (0-0).

Det var seriejumbon MaPS vi mötte i dagens match och som väntat var det ett väldigt dåligt lag. Så dåligt att också vårt spel ganska snabbt efter avspark föll till en oacceptabel nivå. Tempot var så lågt att en del av spelarna verkade somna bort och hela första halvleken var faktiskt rent ut sagt urusel, från båda lagens sida. Spelet höll nästan enbart till på MaPs planhalva och de försvarade med hela laget, vilket grötade till det hela riktigt ordentligt och vi kom ingen vart. En bidragande orsak till att vi inte fick det att löpa var antagligen också att vi hade kastat om en hel del i laguppställning pga bortfall i form av skador och förhinder. En av försvararna stod i målet, några av anfallarna tog steget ner till mittfältet och några mittfältare spelade i backlinjen. Själv spelade jag vänsterback vilket jag inte hade särskilt mycket emot, men stora omändringar skapar nästan alltid lite kaos till en början. Jag tvivlade aldrig på att vi skulle vinna matchen men ordentligt frustrerad var jag nog när vi gick ut till pausvila.
 
Till andra halvleken var dock vår ordinarie målvakt på plats och vi kunde ganska långt återgå till vår normala uppställning. Då tog vi också tag i spelet lite bättre och började skapa mera uppåt. Matchsiffrorna skrevs slutligen 3-0 och MaPS hade nog aldrig något att komma med överhuvudtaget. Vi måste däremot rannsaka oss själva ordentligt efter i dag och se till att vi kan göra bättre ifrån oss i matcher som dessa. Det är egentligen de här matcherna mot de allra sämsta lagen som är de svåraste och vår största utmaning i den här serien, för det är otroligt svårt att spela bra mot sämre lag. I dag lyckades vi dock vinna utan att någon av oss kom upp till vår vanliga nivå och det är ju på ett sätt positivt och något man måste kunna göra ibland.
 
EIF:s målgörare: 1-0 Sofie Tuomela (Fanny Kainulainen), 2-0 Anna Portin (Emilia Allén), 3-0 Alexandra Sundblom (Kyllike Lindholm).
 
Här kan man läsa ytterligare några rader om matchen.
Fotboll | | Kommentera |

Flytt.

Jag är riktigt slut i hela kroppen. Har flyttat de sista grejerna från Åbo i dag, varit på fotbollsträning däremellan och sedan fortsatt bära på saker här i Ekenäs. Blev dock serverad en schysst middag efter att paketbilen äntligen tömts och nu ska jag gå och lägga mig med förhoppningar om att återhämta mig ordentligt under natten. Vi har nämligen match i morgon igen så då gäller det att vara pigg.
 
Jag kommer att sakna mitt stora sovrum i lägenheten i Åbo.
 
Och köket.
 
Och vardagsrummet. Till min stora lättnad ville hyresgästerna som tar över efter Elin och mig köpa de flesta av mina vardagsrumsmöbler, så några stora soffor och bokhyllor har jag inte behövt släpa på under flytten.
 
Det har funnits riktigt tillräckligt med saker att flytta på ändå, men med Kimmens hjälp fixade vi det någorlunda smidigt.
 
Det var det. Både skrämmande och spännande att inte ha någon aning om vad jag gör nästa år den här tiden.
Allmänt | | En kommentar |

Andra veckan på Kuba - Cayo Santa Maria del 2

Del 1 hittas här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resor | | En kommentar |
Upp