Försiktigt.

Kände mig lite hängig under morgonen och förmiddagen och övervägde således att skippa BodyPumpen och bara satsa på fotbollsträningen idag. Piggnade dock till under eftermiddagen så det kändes nog okej att köra båda. Tog det ändå lite lugnare på Pumpen och var extra noggrann med att få i mig tillräckligt med näring direkt efter passet, då immunförsvaret är som sämst. Såväl proteindrink och banan som lite rester från måndagens tonfisksallad sjönk ner i magen, innan det var dags att åka ut till TPS hallen på fotisträning.
 
Tommi Pikkarainen, ansvarig för TPS juniorverksamhet, brukar vara med oss på träningarna en gång i veckan, och idag var han igen på plats för att coacha oss. Han drar bra träningar med mycket fokus på småspel med olika teman och jag gillar hans sätt att påpeka olika saker han vill att vi ska tänka på. Lite extra inspirerande att ha med en utomstående ibland.
 
Nu har jag precis tagit en het dusch och ska äta ett stidigt kvällsmål, kämpa med några redovisningsuppgifter och sedan krypa i säng. Det har varit en lång dag.
| | Kommentera |

Nike Training Club.

Ett hett tips om man vill träna hemma (eller på gymmet för den delen) och gärna har färdiga program att följa men inte har fantasi, ork, eller kunskap att sätta ihop dem själv, är att ladda ner appen Nike Training Club till t.ex. telefonen. Det är en gratis träningsapp med en hel del olika program med varierande fokusområden. Programmen är 15, 30, eller 45 minuter långa, och är uppdelade i nivåerna beginner, intermediate, och advanced. Man kan alltså välja svårighetsgrad efter hur träningsvan man är. Det finns också tydliga videon och beskrivningar på hur de olika övningarna utförs.
 
I många av programmen klarar man sig helt utan redskap, men har man ett par hantlar till sitt förfogande är det ett stort plus. Jag valde ett 15 minuters benpass i kombination till min löprunda igår och gjorde övningarna utan vikter, och har ändå riktigt ordentlig träningsvärk i baklåren och rumpan idag. Så det är ju ett gott tecken. Jag har inte haft tillfälle att testa några andra av träningsprogrammen ännu, men min syster har gjort en del av dem och varit väldigt nöjd, så vi får lita på hennes omdöme. Värt att prova kanske?
 
Nike Training Club på min Ipad.
 
 
Gårdagens benpass.
| | En kommentar |

Tuna.

 
Middagen och kvällsmålet blev ihopslaget till ett idag, efter några timmar av träning och storstädning. Tonfisksallad med ägg och lite blåmögelost. Schysst.
| | Kommentera |
Upp