Grönsakspytt med stekt ägg.
Här kommer närmare recept på grönsakspytten från i måndags. Orginalreceptet hittade jag i HBL och så har jag modifierat det lite till min egen variant.
Grönsakspytt med stekt ägg
Det här behöver du (4 portioner):
- 400 gram batat
- 300 gram kålrot
- 2 stora morötter
- 1 gul lök
- ½ blomkålshuvud
- några broccolibuketter
- 4 tomater
- 1 paprika
- 4 ägg
- olivolja, salt, vitpeppar och andra kryddor efter smak och tycke.
Så här gör du:
Skala bataten och kålroten och skiva rotfrukterna, löken och alla grönsaker. Hetta upp en stekpanna och sätt i ca 2 msk olja. Sätt först i rotrukterna och löken och rör om med jämna mellanrum. Efter en stund (ca 5 minuter) kan man hälla ner resten av grönsakerna och stek på lägre värme några minuter till. Se till att ha en tillräckligt stor stekpanna eller använd två olika för att få allt att rymmas. Krydda med salt och peppar och andra valfria kryddor. Stek två ägg per person att äta till för utfyllnad och mera mättnad.



