Lins- och grönsaksgryta (med tonfisk)
Före dagens BodyPump har det hittills den här veckan varit mera betoning på återhämtning än på träning. I och med mindre träning har jag också ätit väldigt lätt mat. Näringsrikt och bra proteiner, men lätt. På måndagkväll stod det räksallad på menyn, igårkväll tonfisksallad. Jag är ganska enkelspårig som ni märker. I dag när jag både varit på morgonpromenad och BodyPump har jag dock ätit lite kraftigare, och också mera kolhydrater.
Dagens middag blev så god så jag ska dela med mig av receptet och några bilder. Den som ännu inte upptäckt det fina med linser av olika slag ska absolut prova det här!
Lins- och grönsaksgryta (3-4 portioner)
Ingredienser:
- 250 g röda linser
- 390 g tomatkross med chili
- 1 stor paprika
- ½ zucchini
- 2 klyftor vitlök
(- ½ burk tonfisk i vatten)
Jag hade egentligen för avsikt att hålla grytan helt vegetarisk men eftersom jag hade tonfisk kvar från i går kastade jag med den i stekpannan också. Bra så, på det sättet blev rätten proteinrikare.
Gör så här:
- hacka paprika, zucchini och vitlök och fräs upp med lite olja i en djup stekpanna.
- tillsätt tomatkross och linser (och tonfisk).
- krydda enligt smak (jag använde svartpeppar, basilika och paprikakrydda).
- låt sjuda en stund på spisen.
Klart! Servera exempelvis med fullkornsris och sallad.

Paprika, zucchini och vitlök.

Tomatkross och röda linser.

Alltihop i stekpannan.

Färdigt att avnjutas!