The food is the thing.

De flesta är medvetna om att maten du sätter i dig är en väldigt stor del av det som ses som en hälsosam livsstil. Hur stor inverkan den faktiskt har på dina träningsresultat är det dock många som inte riktigt vill inse. Så mycket som 80 % kan vara upp till kosten, vilket betyder att hur mycket och "rätt" du än tränar så når du inte de resultat du önskar om du inte har koll på kosten. Du ska inte bara äta bra och näringsrik mat, du ska även äta tillräckligt mycket av rätt saker. Det sistnämnda har speciellt kvinnor svårigheter med. De kanske har en önskan om att bygga lite muskler, men äter alldeles för lite för att det ska kunna ske. Speciellt proteinintaget är ofta alldeles för lågt. Man brukar säga att 2 g protein per kilogram kroppsvikt är ett minimum om du tränar och vill öka din muskelmassa. Det betyder att om du t.ex. väger 60 kg borde du få i dig 120 gram protein/dag.
 
Om du inte har någon som helst koll på vad det du äter innehåller: ta en dag eller två och läs lite på livsmedelsförpackningarna för att se hur mycket av de olika näringsämnena olika produkter innehåller. Man behöver absolut inte slaviskt räkna kalorier, protein, kolhydrater och fett, men det kan vara en god idé att skapa sig en uppfattning om vad olika livsmedel innehåller. Oavsett om du tränar eller inte är kosten viktig, så det här gäller alla!
 
Hälsosam mat behöver absolut inte vara tråkig. Elin och jag äter väldigt bra vardagsmat och jag njuter av varenda måltid för att det är så otroligt gott! Den här veckan åt vi kycklingsallad på måndag, ugnsfisk på tisdag, maletköttfyllda paprikor på onsdag och tonfiskpasta i dag. Mycket kryddor, som t.ex. chili och vitlök gör det där lilla extra.
 
Tisdagens ugnslax med broccoli, sallad och några bitar grekisk fetaost.
 
Maletköttfyllda paprikor på onsdag. Och jag åt alltså 2 stycken, en skulle ha varit för lite.
Kosthållning, Mat | |
#1 - - Neeve:

Gott :)

Svar: Jepp! :)
Vicki

Upp