About Åland.

Jag har haft en så sjukt rolig helg på Åland, så till den milda grad att jag faktiskt är riktigt ledsen över att den är förbi. Jaa, jag trivdes perfekt, både på och utanför planen. Fotboll hela helgen med ett riktigt härligt gäng, det blir liksom inte bättre. Som helhet är jag väldigt nöjd över vår prestation, men, som med det mesta, finns det ju både sånt som var bra och sånt som var dåligt.

Det positiva

Vårt spel var mycket bra hela turneringen igenom. Vi kämpade som ett lag och anpassade oss snabbt till det höga matchtempot och det hårda motståndet vi mötte, speciellt på lördagen. Vi gjorde varje match lite bättre än den föregående. Vi släppte bara in två mål på hela turneringen (under ordinarie matchtid, två matcher avgjordes på straffar) tack vare ett utomordentligt försvarsarbete, och vi var de facto det lag som släppte in minst mål av alla. Och så det bästa av allt, vi spelade en mycket jämn match mot ligalaget Åland United. Slutresultatet av det mötet blev 1-0 förlust för vår del, efter att United gjort mål när det återstod tjugo sekunder av matchen. Tjugo sekunder!! Det harmade förstås lite, men vi var ändå alla glada och nöjda över att vi stått så bra upp mot dem och gett dem en ordentlig match. Standarden var hög på den här turneringen, och vi visade att vårt spel håller måttet.

Det negativa

Målskyttet. Vi fick inte alls igång det, även om vi skapade massor med chanser, speciellt i söndagens placeringsmatcher. Vi saknade helt enkelt kyla framför målet. Även om slutresultatet inte var det viktigaste för oss i den här turneringen så kan vi ändå inte vara nöjda med vår placering, eftersom vi var det bättre laget i alla våra matcher. Jaa förutom mot United då, de var nog strået vassare.

Men överlag var det en mycket lyckad helg för vår del, och vi är igen en erfarenhet rikare. Härifrån är det bara att jobba vidare. Och nu kan jag verkligen knappt vänta tills säsongen börjar!
Allmänt | |
Upp